Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υ.Π.Ε.Κ.Α.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012



Ο Υπουργός Π.Ε.Κ.Α δεσμεύτηκε «πολιτικά και ηθικά» να εξετάσει σε βάθος τα αιτήματα και τις θέσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ έξω από το κτίριο του Υ.Π.Ε.Κ.Α (Μεσογείων 119). Εκατοντάδες μέλη και φοιτητές των Τ.Ε.Ι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ραχήλ Μακρή.


Κλιμάκιο της Ένωσης μετέβη στο κτίριο της Βουλής, μετά από πρόσκληση του Υ.Π.Ε.Κ.Α, κ. Ε. Λιβιεράτου, όπου πραγματοποιήθηκε ημίωρη συνάντηση μαζί του, αποτελούμενο τον Πρόεδρο της Κ.Δ.Ε, Δ. Δημόπουλο, τους Προέδρους των Ν. Τμημάτων Αργολίδας Αν. Παπαβασιλείου και Πρέβεζας Σωτ. Δημητρίου και τα μέλη της Κ.Δ.Ε Β. ΚαψάληΓ. ΥφαντόπουλοΔ. ΜπαήΧρ. Ντάκο και Β. Χριστόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και ενώ η αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ εξέθετε συνοπτικά τις θέσεις της, αναφορικά με τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους Μηχανικούς των Τ.Ε.Ι αρμοδιότητας Υ.Π.Ε.Κ.Α, ο κ. Λιβιεράτος δεσμεύτηκε «πολιτικά και ηθικά» να εξετάσει σε βάθος τα αιτήματα και τις θέσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, ζητώντας, άμεσα, να του δοθεί, σχετικό αναλυτικό υπόμνημα για τις νομικές εκκρεμότητες σχετικά με τα τοπογραφικά διαγράμματα, τα προσόντα των ενεργειακών επιθεωρητών, το Ηλεκτρονικό σύστημα αυθαιρέτων κ.λ.π.
Λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Π.Ε.Κ.Α απέναντι στον Κλάδο και τα καθημερινά προβλήματα που δημιουργούνται στα μέλη μας από την παραπάνω συμπεριφορά, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούμε κωλυσιεργίες και απαιτούμε να δούμε, άμεσα, δείγματα γραφής από τον Υπουργό, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα θέματα που απασχολούν τον Κλάδο είναι πρωτίστως αρμοδιότητα του Αν. Υπουργού κ. Καλαφάτη.
Επισημαίνουμε ότι ευθύνη φέρει επίσης το σύνολο της τρικομματικής κυβέρνησης και όλοι όσοι σιωπούν ή μένουν αμέτοχοι.
Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ θεωρεί ότι η μαζικότητα τέτοιων δράσεων αποτελεί προϋπόθεση για την επίλυση των θεμάτων που εκκρεμούν. Ανάλογη δράση θα γίνει στις αρχές του νέου έτους στο υπουργείο Παιδείας για τα Π.Δ που συνδέονται με το πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος αρκετών ειδικοτήτων Τ.Ε.Ι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger