Η γυναίκα-μυστήριο της λίστας Lagarde με τα 500 εκ. ήταν η Μαργαρίτα Παπανδρέου!

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012


Όπως αναφέρει στο κεντρικό της θέμα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, vέα διάσταση στην υπόθεση της λίστας Lagarde δίνει το περιεχόμενο της δικογραφίας που έφτασε στη Βουλή, καθώς σε επίσημη κατάθεση αναφέρεται ότι η γυναίκα-μυστήριο με τα 500 εκ. (πιθανότατα δραχμές) είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού.

Η επίμαχη αναφορά γίνεται στην κατάθεση που έδωσε στις 3 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, στους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, επικαλούμενος μαρτυρίες δύο διευθυντών της υπηρεσίας του.

Ειδικότερα, ο Στέλιος Στασινόπουλος αναφέρει ξεκάθαρα ότι την προηγούμενη ημέρα της κατάθεσής του στους δύο εισαγγελείς, στη διάρκεια σύσκεψης που είχε με όλους τους διευθυντές της υπηρεσίας του, ρώτησε τους συνεργάτες του εάν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη λίστα Lagarde.

''Ο κ. Νίκος Λέκκας (διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ) μου απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο απάντησε και ο κ. Ευάγγελος Καραμάνος (διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων)'' κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Σημειώνεται ότι το νόμισμα στο οποίο είναι το αναφερόμενο ποσό των 500 εκ. δεν διευκρινίζεται από το Στέλιο Στασινόπουλο, αλλά βουλευτές που μελέτησαν την δικογραφία έμειναν με την εντύπωση ότι είναι λογαριασμός σε δραχμές, καθώς η λίστα περιέχει και ποσά καταθέσεων στο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας πριν από το 2002.


Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger